Wanneer word ik gevaccineerd?

Vaccinatieplanning

Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van Rijksoverheid.

Heeft u corona (gehad)?

De Gezondheidsraad geeft aan dat één vaccinatie voldoende is voor mensen die in de afgelopen zes maanden aantoonbaar een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt. Doordat eerder geïnfecteerde mensen al immuniteit hebben opgebouwd, is één dosis van een vaccin voldoende voor goede bescherming. Dit heeft gevolgen in de uitvoering van de vaccinatiecampagne. Zo moet bijvoorbeeld vastgesteld kunnen worden wie wel en wie geen infectie heeft doorgemaakt. Dit werkt het ministerie van VWS uit met het RIVM.

Heeft u corona op het moment dat u een uitnodiging ontvangt voor een coronavaccinatie? Dan moet u thuisblijven en kunt u niet gevaccineerd worden. Dit kan pas minimaal 4 weken nadat de klachten begonnen. Heeft u geen klachten meer die lijken op corona? Maak dan een (nieuwe) afspraak voor vaccinatie. In de uitnodigingsbrief die u heeft ontvangen staat meer informatie.

Online uw prikafspraak maken: hoe werkt dat?

Een afspraak maken voor de coronaprik kan telefonisch, maar gaat sneller online met DigiD. Misschien ziet u daar tegenop of vindt u het moeilijk. Om u hierbij te helpen heeft Stichting Digisterker, op verzoek van de GGD GHOR Nederland, een demo ontwikkeld met uitleg over het online maken van de prikafspraak. U kunt elke stap rustig bekijken in uw eigen tempo. Klik op de afbeelding hieronder of op www.uitlegprikafspraak.nl

Welke bijwerkingen kunt u verwachten?

Klik hier voor meer informatie.

Informatie over vaccinatie

U bent de enige die kan beslissen of u zich laat vaccineren tegen corona. Misschien heeft u twijfels. Daarom is het belangrijk dat u zich goed laat informeren. Over de voor- en nadelen, soort vaccins, veiligheid en de werking.
We zetten de belangrijkste websites met actuele informatie voor u op een rij.

Rijksoverheid en Thuisarts

Zie de websites www.coronavaccinatie.nl en Thuisarts.nl

GGD

https://www.ggdhollandsnoorden.nl/

https://www.ggd.nl/

Daarnaast kunt u contact opnemen met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Informatie over vaccinatie in éénvoudige taal

Informatiefolder prik tegen corona

Bekijk informatie over vaccinaties in eenvoudige taal op de website van Steffie.