Update coronavirus: maatregelen per 28 april

Coronamaatregelen huisartsenpost

Heeft u last van griepverschijnselen zoals verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn en/of luchtwegklachten? Heeft u vragen over het coronavirus? Raadpleeg voordat u de huisarts/huisartsenpost belt eerst de website van RIVM/Thuisarts.nl en/of bel de landelijke informatielijn 0800-1351 (bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur). Hier kunt u altijd terecht voor vragen en actuele informatie.

Als u denkt besmet te zijn met het coronavirus kom NIET naar de huisartsenpost/uw huisartsenpraktijk toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

Patiënten worden alleen gezien na telefonische triage. Wij vragen u een mondkapje te dragen om onze patiënten en medewerkers goed te kunnen beschermen.

Wanneer neemt u contact op met de huisarts/huisartsenpost?
Klik hier voor meer informatie.

Maatregelen per 28 april

Laatst bijgewerkt op 3 mei 

 

Meer informatie vind u op de website van Rijksoverheid.

Vaccinatie

Meer informatie over het vaccinatie-proces vindt u op de website van Rijksoverheid

Lees verder

Testen

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus.

U kunt op 2 manieren een afspraak maken voor een coronatest.

Telefonisch via 0800-1202
Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

Online (met DigiD)
Er kan ook online een afspraak voor een test worden gemaakt via https://coronatest.nl/

Meer informatie over testbeleid

Zelftest
Middels de vragen in deze test krijgt u meteen advies of u contact op moet nemen met uw dokter voor het coronavirus. U kunt hier een corona-zelftest doen

Veilig naar de huisarts

Het is belangrijk dat u bij klachten of vragen over uw gezondheid -ook wanneer deze niet gerelateerd zijn aan corona- telefonisch contact op neemt met de huisarts. De praktijken zijn erop ingericht om veilige zorg te leveren op de locaties met gescheiden patiëntenstromen. Hetzelfde geldt voor de huisartsenpost.

Meer informatie