Workshop Voeren van ACP gesprekken - HONK Alkmaar

 • Datum Tijdstip
  3 oktober 2023 17:30 uur - 21:00 uur
 • Locatie: HONK Alkmaar
 • Adres: Hertog Aalbrechtweg 5a, 1823 DL Alkmaar
 • Beroepsgroepen: Huisarts

 • Docenten / sprekers:

  Jacqueline Tijhaar

  Stichting STEM

Informatie

Op 3 oktober 2023 organiseren HONK en HKN een workshop voor huisartsen waarin het voeren van ACP gesprekken centraal staat. Samen met de trainer en een acteur gaat u dieper in op de verschillende communciatiestijlen die hierbij ingezet kunnen worden.

Gesprekken over het levenseinde zijn belangrijk voor mensen die ziek of kwetsbaar zijn. Het is aan de zorgverlener om dat gesprek aan te gaan, omdat het helpt een beter beeld te krijgen over wat de mens wel of niet belangrijk vindt in de laatste jaren van het leven. En welke wensen en beperkingen hij daarbij heeft. Dan gaat het zowel om onderwerpen als reanimeren, wel of niet behandelen en de euthanasie vraag als ook om de vraag wat maakt voor mij het leven de moeite waard. Dus praten over het leven en de eindigheid van het leven helpt mensen om in het hier en nu beter in het leven te staan. Als zorgverlener kun je daarnaast ook een brug bouwen tussen partners en/of kinderen die anders met de dood, de eindigheid om gaan, dan de kwetsbare mens, zodat families hierover in contact zijn met elkaar. En om uiteindelijk gezamenlijk, cliënt en zorgverlener, tot besluiten te komen over de zorg.

De training vindt plaats bij HONK in Alkmaar. U kunt zich inschrijven via Workshop ‘Voeren van ACP gesprekken’ – 3 oktober 2023 (geaccrediteerd) | HONK