Online Basismodule 3-HKN-Variabele Beloning -

 • Datum Tijdstip
  14 september 2020 17:00 uur - 17:30 uur
  29 september 2020 15:00 uur - 16:00 uur
  13 oktober 2020 17:00 uur - 18:00 uur
  26 oktober 2020 15:00 uur - 16:30 uur
  24 november 2020 17:00 uur - 18:00 uur
  14 december 2020 15:00 uur - 16:00 uur

 • Docenten / sprekers:

  Anne-Marie Spaans

  Trainer Positieve Gezondheid, POH-S en verpleegkundige

Informatie

Online Basismodule Werken met Positieve Gezondheid – HKN – Variabele Beloning  

Het volgen van de basismodule ‘Werken met Positieve Gezondheid’ is onderdeel van de variabele beloning in 2020 en 2021. Per normpraktijk (2.095 patiënten) kan één van de medewerkers uit de huisartsenpraktijk, deelnemen aan de basismodule ‘Werken met Positieve Gezondheid‘. Deze basismodule wordt georganiseerd door het regionetwerk Noordkop Gezond voor Elkaar. Wanneer een medewerker deelneemt aan deze training ontvangt u een bedrag van € 1.500,- voor de gemaakte personeelskosten. De trainingskosten worden betaald door HKN Huisartsen.

De basismodule “Werken met Positieve Gezondheid” wordt georganiseerd in samenwerking met het Regionetwerk Noordkop Gezond voor Elkaar en is een praktijkgerichte training waarin je ervaring opdoet in het werken met Positieve Gezondheid. Ook ontwikkel je je eigen stijl om Positieve Gezondheid een plek te geven in je dagelijkse praktijk.

Deze training is vooral geschikt voor professionals met direct patiënt of cliënt contact. De training is persoonlijk en start bij het zélf ervaren van Positieve Gezondheid, daarna wordt de stap gemaakt naar hoe je dit toe kunt passen in je werk. Er is veel uitwisseling in de groep en de trainer werkt coachend. Je wordt dus echt zelf aan het werk gezet!

De training wordt gegeven door een regionale trainer die is opgeleid en gecertificeerd door het Institute for Positive Health (iPH). Wil je eerst meer weten over Positieve Gezondheid kijk dan op de website van het iPH: https://iph.nl/positieve-gezondheid/

Online
Om rekening te houden met de covid-19 situatie is de basismodule Positieve Gezondheid geschikt gemaakt voor het volgen op afstand. In deze tele-variant van de scholing ga je van achter je beeldscherm aan het werk: je krijgt uitleg en filmpjes met vragen in een e-learning omgeving en je komt een aantal keren bij elkaar in een beveiligde Zoom omgeving. Dat is een online cursusruimte, waar je je medecursisten en je (vaste) trainer ontmoet om ervaringen uit te wisselen en te oefenen.

Wat krijg je bij deze scholing?

Een programma van 3,5 maanden, bestaande uit e-learnings die je op een voor jou geschikt moment kunt volgen en 6 compacte online trainingsbijeenkomsten.  Je ontvangt voor aanvang een uitgebreide studiewijzer met toelichting op alle onderdelen en de benodigde instructies/inlogcodes voor de e-learning en de beveiligde Zoom omgeving.

Wanneer je actief hebt deelgenomen en aanwezig was bij alle sessies, ontvang je na afloop van de training een certificaat van deelname van Noordkop Gezond voor Elkaar.

Accreditatie
De basismodule is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&VN (14 punten), Verpleegkundig Specialisten Register (13 punten), Keurmerk Fysiotherapie (15 punten), Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (13,5 punt), LV POH-GGZ (13 punten) en NVvPO (12 punten). Voor de online module heeft iPH accreditatie aangevraagd.

Kosten:                              

Omdat deze basismodule georganiseerd wordt vanuit de variabele beloning zijn er géén kosten aan verbonden. Om het certificaat van deelname te ontvangen moet aan het volledige programma zijn deelgenomen. De praktijk ontvangt de variabele beloning wanneer er een certificaat van deelname is ontvangen door de medewerker.

Om mee te kunnen doen heb je nodig:

 • Een computer, laptop of tablet waarop je de (gratis) Zoom Client hebt geïnstalleerd. Let op: op Chromebooks of Chrome OS werkt de applicatie niet goed.
 • Tijd om op alle online bijeenkomsten ongestoord mee te doen in de online Zoom cursusruimte.
 • Tijd om tussentijds de opdrachten uit de e-learning te doen (zie globaal studieschema hieronder).
 • Enkele gesprekken met mensen (in levenden lijve of via videobellen) waarin je kunt oefenen met wat je leert.

Aanmelden kan tot uiterlijk 3 september. Bij aanmelding vraagt het inschrijfformulier naar uw adresgegevens, deze zijn verplicht. Uw adresgegevens worden enkel gebruikt voor het opsturen van de cursusmap.

Per training kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

PersoonsgegevensU meldt zich aan voor de volgende cursus