Coronavirus

Voor actuele informatie over het coronavirus klik op onderstaande button.

Actuele informatie over het coronavirus
Huisartsen

M.H.(Marnix) de Witte
A. (Anneke) Pronk-Lap, verpleegkundig specialist
M. (Michelle) Sarneel, waarnemend huisarts, werkzaam op vrijdag

Praktijkadres
Pontweg 106
1791 LB Den Burg, Texel

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur

Huisartsenpost
Locatie Texel

Let op! I.v.m. Corona-virus zijn de volgende maatregelen van toepassing

 

In verband met de ontwikkelingen rondom het nieuwe Corona-virus zal de reguliere huisartsenzorg op Texel tot nader order op een andere manier worden ingericht. Het doel hiervan is om een verdere verspreiding van het virus te beperken en om op die manier vat te houden op de epidemie die ongetwijfeld ook Texel zal treffen. Dit zijn de maatregelen die zijn afgesproken:

  • Alle huisartsenpraktijken blijven open voor essentiële (spoed) zorg. Dat wil zeggen dat telefonisch door de assistente zal worden beoordeeld of klachten zo urgent zijn dat praktijkbezoek nodig is of dat kan worden volstaan met een telefonisch consult. Het is niet mogelijk zelf naar de praktijk te komen, u wordt altijd verzocht eerst telefonisch contact op te nemen.
  • Indien u klachten heeft van hoesten en/of benauwdheid waarvoor u onderzoek van een arts noodzakelijk acht, belt u eerst met de assistente van uw eigen huisartsenpraktijk. Indien nodig zal u in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in de Zandkoog in Den Burg (Pontweg 106, Den Burg) worden beoordeeld door een van de Texelse huisartsen op een speciaal “Hoestspreekuur” ofwel wordt u middels een visite thuis beoordeeld.
  • Wij verzoeken patiënten die op het “Hoestspreekuur” komen in hun auto te wachten tot ze aan de beurt zijn, dit om samenzitten in de wachtkamer te voorkomen.
  • Mensen met luchtwegklachten verzoeken wij NIET de apotheek te betreden. Bij deze patiënten zal de medicatie worden thuisbezorgd.
  • Mocht u twijfelen of u met uw vraag of klacht een huisartsbezoek nodig is, kijk dan eerst op thuisarts.nl. Op deze website staan veel goede adviezen bij de meest voorkomende klachten
  • Tenslotte: wij krijgen veel vragen van mensen die willen worden getest op het nieuwe Corona-virus. Gezien de beperkte voorraad testen wordt dit maar in enkele gevallen gedaan.

Bovenstaande maatregelen gelden tot nader order. Het is nog niet duidelijk wanneer we weer over kunnen gaan tot reguliere zorg.

Tot slot vinden wij het belangrijk om te benadrukken dat het ook op Texel om een probleem van serieuze omvang gaat. Geen positieve virus-testen betekent niet dat er geen besmettingen zijn, alleen dat deze niet zijn vastgesteld. Wij verzoeken dan ook aan onze eiland-bewoners bezoek van de overkant NIET te vragen naar het eiland te komen, in het kader van de volksgezondheid.

Namens alle medewerkers van de Texelse huisartsenpraktijken en apotheek wensen we sterkte en gezondheid toe in deze onzekere tijden.

Bereikbaarheid

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 10.15 uur, 11.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur. Voor afspraken graag voor 10.15u bellen.

Mocht het zo zijn dat u een bandje hoort, dan is de assistente bezig met andere werkzaamheden en vragen wij u op een later tijdstip terug te bellen.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Bij niet levensbedreigende spoedgevallen belt u 0222-320005 en kiest u optie 1 uit het keuzemenu.
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Huisartsenpost

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost.
Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de Kop van Noord-Holland samen.
De waarneming op Texel vindt plaats door een van de Texelse huisartsen. Deze is in de avonden en weekenden bereikbaar via de Centrale Huisartsenpost Kop van Noord-Holland. Een eventuele afspraak wordt dan gemaakt op de praktijk van de dienstdoende huisarts.

Telefoon: 0222-321143

Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.

Afspraken
Houd bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

 

Locatie(s)

Praktijkberichten


Meer praktijkberichten

Deze praktijk is aangesloten bij