Huisartsenpost - Wat u zelf kunt doen

Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Het NHG ontwikkelt de landelijke richtlijnen, nascholing voor huisartsen en huisartsenbrochures en verzorgt de bijbehorende patiënten- en publieksinformatie op Thuisarts.nl en in patiëntenfolders.

De informatie op Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en is onafhankelijk en wetenschappelijk verantwoord. Het NHG zorgt ervoor dat de website actueel blijft en wordt aangepast aan nieuwe richtlijnen. Zie onderstaande website voor meer informatie.

www.thuisarts.nl

Doven en slechthorenden

Doven, slechthorenden en spraakgehandicapten bellen voor spoedeisende hulp met hun teksttelefoon het alarmnummer 0800-8112. Als er geen spoed bij is, maar wel hulp nodig is, kunnen zij bellen met 0900-1844.

Alarmnummer (teksttelefoon):   0800 - 8112 

Het alarmnummer 0800-8112 is gratis te bereiken met een teksttelefoon, waarmee u de alarmcentrale informeert door een bericht te typen. Dit bericht wordt over de telefoonlijn naar de alarmcentrale verzonden. Daar leest de medewerker van de meldkamer uw melding op zijn beeldscherm. 

Meld direct: 
  • waar u bent; 
  • waar hulp naar toe moet; 
  • welke hulpdienst u nodig heeft: politie, brandweer of ambulance.

De medewerker van de alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk hulp.
Heeft u dringend huisartsgeneeskundige hulp nodig en kunt u nog naar de huisartsenpost toe komen, dan is vooraf bellen voor u niet nodig.

 

Informatie over medicijnkosten

Zie onderstaande website voor meer informatie over de vergoeding van geneesmiddelen. U kunt zien of:
  • een middel in het geneesmiddelenvergoedingssysteem is opgenomen
  • er eventueel nadere voorwaarden gelden, waaronder het preferentiebeleid
  • u zelf moet bijbetalen
  • er een vervangend geneesmiddel is dat wel helemaal wordt vergoed.
www.medicijnkosten.nl

Informatie over hartstilstand en reanimatie

Zie onderstaande website voor meer informatie.over hartstilstand, reanimatie en reanimatiecursussen. Ook kunt u de reanimatie app donwloaden. Deze App is een goede aanvulling op uw reanimatiecursus.

www.hartstichting.nl Download de reanimatie app

Moet ik naar de dokter?

Er is een app die u helpt om te beslissen óf en wanneer u naar de dokter moet. Zie onderstaande websites voor meer informatie.

www.moetiknaardedokter.nl

Eerste hulp bij ongelukken

Veel mensen weten niet wat te doen bij een ongeval. En te veel mensen doen niets of het verkeerde. Daarom is er de EHBO app van het Rode Kruis. Klik op de onderstaande button voor het downloaden van de App.

Download de EHBO App

Deel deze pagina LinkedIn