Kijksluiter app

Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 5.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd. Er is voor meer dan 95% van alle medicijnen die in de eerste lijn voor het eerst worden voorgeschreven, en voor meer dan 80% van alle nieuwe medicijnen, een Kijksluiter beschikbaar.
Elke Kijksluiter is afgestemd op geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het medicijn wordt gebruikt. Kijksluiter is beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Engels, Turks en Arabisch en is in het Nederlands ondertiteld.

Kijksluiter is bedoeld om mensen te helpen hun medicijnen goed te gebruiken. 30-40% van alle medicijnen, die door dokters worden voorgeschreven worden niet goed of helemaal niet gebruikt. Dat is zonde, want dan gaat ook 30-40% van het gewenste effect van die medicijnen verloren. Dan kunnen klachten onnodig blijven bestaan of kan een ziekte of afwijking ongemerkt erger worden. En dat kan weer leiden tot nieuwe klachten, complicaties of zelfs ziekenhuisopnames.

De belangrijkste reden dat medicijnen niet goed worden gebruikt, is een gebrek aan kennis over het medicijn. Daar is Kijksluiter een oplossing voor. Kijksluiter is volledig gebaseerd op de officiële bijsluiter van het medicijn en wordt volgens een strak proces door artsen en apothekers gemaakt. Zonder inmenging of invloed van buitenaf.
Na een Kijksluiter bekeken te hebben, weet de gebruiker ‘waar het medicijn voor is voorgeschreven’, ‘wat je ervan kan verwachten’ en ‘waar je speciaal op moet letten’.
Uit onderzoek blijkt dat vrijwel iedereen (97% van de gebruikers) de informatie van Kijksluiter begrijpt, dat 95% van de gebruikers hun medicijn met meer vertrouwen gaat gebruiken.

Download de app

Download de handige app van Kijksluiter en zoek éénvoudig informatie over uw medicijn.