Wat kunt u zelf doen - Stoppen met roken

'Roken schaadt de gezondheid'. Dat heeft u ongetwijfeld al heel vaak gehoord of gelezen. Roken is in Nederland namelijk de belangrijkste oorzaak van vroegtijdig overlijden. Veel mensen vinden het moeilijk om te stoppen met roken. 
 

Nieuwe cursusavonden Ik Stop Ermee in 2018

Wegens het enorme animo organiseren we in samenwerking met Stichting Ik Stop Ermee nieuwe cursusavonden in 2018. Geef u nu alvast op!

Datum: Heel 2018 (exacte data volgen)
Tijdstip: 18.00 - 22.30 uur
Locaties: Schagen en Den Helder
Kosten: 50 euro (niet gestopt? geld terug)

Gemiddeld slagingspercentage van 81%

Geef u op via info@ikstopermee.nl of bel/sms uw naam naar 06-38241741

Bekijk de video voor meer informatie
HKN Huisartsen organiseert in samenwerking met SineFuma groepstrainingen

We stimuleren u om uw gedrag te veranderen. In de training bent u actief bezig en u praat met andere deelnemers. Iedereen in de groep wil van het roken af en toch is het voor iedere deelnemer een ander proces. 
Vindt u steun van lotgenoten prettig? Dan is deze training echt iets voor u! 

Rookvrij! Ook jij?

Wilt u stoppen met roken? HKN Huisartsen en Sinefuma kunnen u helpen! Met behulp van de groepstrainingen ‘Rookvrij! Ook jij?’. 

Met onze hulp heeft u een hele goede kans om voor altijd van het roken af te komen.
  • 7 bijeenkomsten van 1,5 uur 
  • cursus en hulpmiddelen vergoed door veel zorgverzekeraars 
  • 82% na afloop rookvrij 
  • gecertificeerde ervaren trainers. 
Iedereen komt op andere ideeën en bedenkt oplossingen waar u zelf niet aan denkt. Daardoor kunt u veel van elkaar leren en elkaar steunen.

Agenda groepstrainingen 2017

Op 14 december start een training in Schagen.

Kijk voor exacte locaties, data, tijdstippen en het aanmeldformulier op de onderstaande website. Meld u nu aan!

www.rookvrijookjij.nl 

Begeleiding door de huisarts of praktijkondersteuner

De meeste huisartsenpraktijken bieden individuele begeleiding bij het stoppen met roken. Uw huisarts of praktijkondersteuner staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister ‘Stoppen met roken’ en heeft een speciale cursus hiervoor gevolgd. Voor meer informatie over het begeleidingstraject kunt u terecht bij uw eigen huisartsenpraktijk.

Vergoeding 

Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden zowel de groepstraining als de individuele begeleiding.  

Indien u deelneemt aan het ketenzorgprogramma Diabetes Mellitus type 2, COPD of CVRM wordt de groepstraining door de zorggroep van HKN Huisartsen vergoed. Maakt u tijdens de groepstraining gebruik van ondersteunende medicatie, dan kunnen de kosten hiervan door uw zorgverzekeraar verrekend worden met uw eigen risico.

HKN Huisartsen is partner in de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.


 

PlaatsDatum
Schagen9 februari

    

NU OOK IN SCHAGEN: heel de Kop van Noord-Holland stopt! Na 1 cursus van 4 uur nooit meer zin in een sigaret


HKN Huisartsen haalt de cursus met het hoogste stoppercentage van Nederland (81%) naar Schagen.
Een investering van 1 avond voor de roker en een grote kans dat deze nooit meer een sigaret zal aanraken na deze bijeenkomst. Na één cursus van 4 uur (inclusief rookpauzes) NOOIT meer zin in een sigaret. Wie wordt hier nu niet enthousiast van?! Vele rokers in elk geval al wel! Want de animo voor de cursus is enorm. In Den Helder was de cursus een enorm succes, maar liefst 360 deelnemers gingen de uitdaging aan.
Het geheim van de cursus is dat alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld. Daarna is stoppen zo makkelijk, het is bijna leuk. Er wordt ook nazorg geboden. Na de cursus ontvangt u de hele cursus per mail en krijgt u een nood-telefoonnummer, dat u iedere dag kunt bellen tussen 10:00 en 22:00 uur, ook in het weekend.
Deel deze pagina LinkedIn