Zorgprogramma's - KeerDiabetes2Om

Leefstijl als medicijn

Keer Diabetes2 Om is een programma voor mensen met Diabetes type 2 die medicatie gebruiken. Het programma helpt mensen met deze ziekte zich gezonder en energieker te voelen, met leefstijl als uitgangspunt. Keer Diabetes 2 Om richt zich op minder medicatie, betere bloedsuikerwaarden, gewichtsafname en meer gezondheid. De belangstelling is enorm, onder andere door het televisieprogramma De Gezondheidstest op RTL4, waarin deelnemers worden gevolgd.

HKN Huisartsen sluit zich aan bij de visie om leefstijl in te zetten als medicijn bij de behandeling van Diabetes Type 2. Naast PRISMA, een 2-daagse training waarbij ook ingezet wordt op leefstijlaanpassingen, heeft HKN nu ook een samenwerkingsverband met Keer Diabetes2 Om. In maart worden informatiebijeenkomsten voor patiënten georganiseerd die hiervoor in aanmerking komen. Dit jaar zullen 2 groepen van start gaan in onze regio. Deze groepen bestaan elk uit 20 deelnemers.


Leefstijl als inzet om Diabetes Type 2 om te keren

Er is steeds meer bewijs dat Diabetes Type 2 met gerichte leefstijlaanpassingen succesvol kan worden behandeld. Keer Diabetes2 Om zet in op voeding, beweging en ontspanning als medicijn. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team, bestaande uit een arts, verpleegkundige, diëtist, coach en kok, werken  deelnemers in zes maanden aan een nieuwe leefstijl. Daarna volgt een uitgebreid nazorgtraject. De huisarts blijft de hoofdbehandelaar. De verandering in leefstijl  zet het omkeerproces in gang, met als gevolg dat patiënten minder of geen medicatie meer nodig hebben.


Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen met Diabetes Mellitus Type 2 die medicatie gebruiken en die zich gezonder en energieker willen voelen. Op dit moment wordt het programma alleen vergoed door VGZ en haar merken (IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt, Zekur, Zorgzaam, Aevitae).


Informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma kunt u vinden op de website www.keerdiabetesom.nl. Hierop staat ook vermeld waar de informatiebijeenkomsten worden gehouden en hoe u zich kunt aanmelden.

https://www.vgz.nl/diabetes2
https://keerdiabetesom.nl/
www.hknhuisartsen.nl/prisma


Deel deze pagina LinkedIn