Zorgprogramma's - Zorg op maat

De relatie tussen patiënt en zorgverlener is de laatst jaren sterk veranderd. Het is niet meer de zorgverlener die bepaalt wat het beste is voor de patiënt, maar de patiënt zelf voert de regie over zijn/haar gezondheid.

Met een chronische ziekte leeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week. Uw zorgverlener ziet u slechts enkele uren per jaar. De overige tijd komt alles op uw schouders neer. U maakt dagelijks keuzes en neemt beslissingen in hoe u omgaat met uw gezondheid. En daarbij gaat het niet alleen over hoe u uw chronische ziekte onder controle houdt, maar over alle keuzes die u maakt om een prettig leven te leiden.

HKN Huisartsen sluit zich aan bij de visie dat gezondheid veel breder is dan alleen de afwezigheid van ziekte. Gezondheid is wat u nog wel kan en wat u belangrijk vindt in uw leven. Dan gaat het niet alleen over uw medische gezondheid, maar ook bijvoorbeeld over sociale contacten, of u lekker in uw vel zit en of u (nog) wilt en kunt werken.

Uiteraard mag u van uw zorgverlener verwachten dat uw chronische ziekte wordt behandeld, maar daarnaast bepaalt u zelf met welke uitdagingen in het leven met een chronische ziekte u aan de slag wilt gaan. Uw zorgverlener kan u hierbij ondersteunen. Samen met uw zorgverlener stelt u een persoonlijk behandelplan op, waarin uw doelen worden beschreven en afspraken worden vastgelegd. Zorg afgestemd op uw behoeftes en wensen; zorg op maat. 
Deel deze pagina LinkedIn