Algemeen - Suikerinname veel te laag ingeschat

Geen 10, maar 30 klontjes per dag
Dat zijn de harde feiten die naar voren komen uit een grootschalig onderzoek van het Diabetes Fonds. Mensen schatten hun suikerinname veel te laag in. We denken per dag een klontje of tien binnen te krijgen. Het zijn er dertig. Vooral in veel kant-en-klare voedingsmiddelen zitten verborgen suikers. 

Onderzoek
Het Diabetes Fonds deed een groot onderzoek naar de hoeveelheid suiker die we denken te eten. 95 procent van de ondervraagden schat die hoeveelheid veel te laag in. Meer dan 1,1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2 en er komen er ruim duizend per week bij. De hoge gemiddelde suikerinname heeft grote impact op het ontstaan van deze ziekte.

Verborgen suikers
"Het is niet gek dat consumenten denken dat ze drie keer minder suiker binnen krijgen, want er zitten onnodig veel suikers in producten waarvan men het niet zou verwachten. Zoals in ontbijtgranen, zuiveldranken, sauzen, dressings en tussendoortjes", zegt Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds. Suiker kan onder meer dan 50 'schuilnamen' op de verpakking staan. Ahornsiroop, maltose, kandij of maïsstroop, het is allemaal suiker.

Wilt u meer weten over uw suikerinname?
We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om een goede inschatting te maken van uw suikerinname en het aanpassen van uw voeding. Geen zorgen, wij kunnen u daarbij helpen!

PRISMA-training 
We organiseren PRISMA-cursussen voor mensen met Diabetes Type 2. In deze interactieve training krijgt uw inzicht in uw ziekte, uw voedingspatroon en leert u over uw suikerinname aan de hand van bijvoorbeeld een koolhydratenspel. De training wordt gegeven door een ervaren diëtiste en diabetesverpleegkundige.

Klik hier voor meer informatie en bekijk onze informatievideo met reacties van trainers en deelnemers!
Deel deze pagina LinkedIn