Nieuwsarchief

Nieuwsberichten 2019:

Griepvaccinatie 2019
De jaarlijkse inenting tegen de griep vindt in Waarland plaats op maandag 18 november en donderdag 21 november 2019 van 16.00 uur tot 17.30 in ons praktijkgebouw aan de Veluweweg. Tevens zullen wij op maandag 18 november van 18.00 tot 18.30 in Sabinahof en op donderdag 21 november tussen 18.00 en 19.00 in Maria Mater aan de bewoners en omgeving de vaccinaties geven. Niet alleen die mensen, die vanwege hun ziekten in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, maar ook allen die ouder zijn dan 60 jaar kunnen een gratis griepvaccinatie krijgen. U kunt buiten de genoemde tijden vanaf 18 november de vaccinatie ook op het spreekuur halen, of bij de assistente.

Start nieuwe huisarts in opleiding
Vanaf september 2019 zal dr de Bondt haar opleiding tot huisarts bij ons starten. Zij is afgestudeerd arts die zich de komende jaren gaat specialiseren tot huisarts. Hiervoor heeft zij gewerkt als arts in de neurologie. Zij zal zelfstandig spreekuur doen op maandag, woensdag en vrijdag.

Zwangerschapsverlof dr Beentjes.
Begin juni verwacht dr Beentjes haar eerste kindje. Hierdoor zal zij vanaf 1 mei t/m eind augustus 2019 met zwangerschapsverlof zijn. Haar spreekuren worden overgenomen door dr Bax. Na haar verlof komt dr Beentjes weer terug op de gebruikelijke dagen.

Wrattenspreekuur
Vanaf januari 2019 is het niet meer nodig de eerste week/woensdag van de maand te komen voor stikstof behandeling van wratten of zonneschadeplekken. De stikstof is dus vanaf heden altijd beschikbaar. Behandeling kan via het spreekuur van de assistente en de huisarts.

Aanpassing werkdagen dr van Beek
Per  januari 2019 gaat dr van Beek  op de woensdag stoppen met werken. Hij is dan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag de hele dag in de praktijk.

Bloed prikken en hartfilmpjes in de praktijk
Vanaf januari 2019 gaan wij starten met het afnemen van bloed en is het voor ons mogelijk een hartfilm (ECG) te maken. De assistenten zullen hiervoor opgeleid worden en kortdurend begeleid. De voordelen zijn ruimere prikmogelijkheden  in Waarland, snellere uitslagen en lagere kosten voor de patiënt (indien binnen het eigen risico van de zorgverzekeraar).

Vertrek dr Tillemans
Per januari 2019 verlaat dr Tillemans onze praktijk. Hieronder haar afscheidsbericht:

Dank voor uw vertrouwen. Na 2 jaar met veel plezier te hebben gewerkt, ga ik huisartsenpraktijk Waarland verlaten. Per januari 2019 zal ik elders gaan werken, waar voor mij meer mogelijkheid is tot bieden van continuïteit van zorg.

Per februari 2019 zal mevr dr Bax onze praktijk komen versterken.

Nieuwsberichten 2018:

Start nieuwe doktersassistente
Per 2 november 2018 komt Sanne van Noordt bij ons in de praktijk werken. Zij is net afgestudeerd als doktersassistente en zal ons team komen versterken. Zij zal gaan werken op de woensdag en de vrijdag. Sanne heeft erg veel zin om in de praktijk te komen werken. Tot ziens in de praktijk!

Griepvaccinatie 2018
De jaarlijkse inenting tegen de griep vindt in Waarland plaats op maandag 29 oktober en donderdag 1 november 2018 van 16.00 uur tot 18.00 in ons praktijkgebouw aan de Veluweweg.
Tevens zullen wij op maandag 29 oktober van 18.00 tot 19.00 in Sabinahof en op donderdag 1 november tussen 18.00 en 19.00 in Maria Mater aan de bewoners en omgeving de vaccinaties geven.
Niet alleen die mensen, die vanwege hun ziekten in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, maar ook allen die ouder zijn dan 60 jaar kunnen een gratis griepvaccinatie krijgen.

Start huisarts in opleiding
Vanaf 3 september 2018 zal dr Prosee zijn opleiding tot huisarts bij ons starten. Hij is afgestudeerd arts die zich de komende jaren gaat specialiseren tot huisarts. Na een korte inwerkperiode zal hij zelfstandig spreekuur doen op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Aanstelling POH GGZ
Per  mei 2018 is er een praktijkondersteuner GGZ in de praktijk. Haar naam is Marit Overtoom. Zij heeft ruim 10 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg als sociaal psychologische verpleegkundige (SPV). Haar werkdagen zijn de dinsdag en donderdag.

Behalen certificering
Dit voorjaar 2018 hebben wij na een accreditatie/certificering traject van een jaar onze certificering behaald. Dit houdt in dat wij qua kwaliteits-managementsysteem voldoen aan de gestelde normen, specifiek van de NEN-EN 15224 .

Afspraken maken voor het spreekuur
Vanwege mogelijke onduidelijkheid hierover volgt hierbij een overzicht van de afspraken die wij hebben in de praktijk. Om onze snelle beschikbaarheid te kunnen blijven garanderen zijn er beperkingen gekomen voor het maken van afspraken dagen van te voren.  Zoals bekend dient u tussen 8 en 11 uur een afspraak te maken. Indien het om een afspraak gaat voor de volgende dag(en) of week kunnen deze van 8-9 uur en 10-10.30 uur in de ochtend (alle artsen) en tussen 13 en 14 uur in de middag (bij bepaalde artsen/dagen) worden ingepland. Zoals genoemd  is dit beleid ingesteld om u vrijwel altijd dezelfde dag een afspraak bij ons te kunnen geven. Voor spoedeisende zaken zijn wij natuurlijk de hele dag bereikbaar.

Telefonisch spreekuur (kleine) verandering januari 2018
Per  januari 2018 gaat het telefonisch spreekuur van dr van Beek van de vrijdagmiddag naar de maandagmiddag.  Op maandag, dinsdag en donderdag is zijn telefonisch spreekuur van 13.00 tot 13.30. Dr Beentjes heeft haar telefonisch spreekuur op maandag, woensdag en vrijdag.

Werkdagen dr Hofkamp
Per  januari 2018 gaat dr Hofkamp weer op de vrijdagen werken. Hij is dan op maandag, woensdag en vrijdag in de praktijk. De werkdagen van de overige huisartsen blijft gelijk.

Nieuwsberichten 2017:

Vertrek dr Hageman
Per 1 januari 2017 heeft dr Hageman besloten onze huisartsenpraktijk in Waarland en Oude Niedorp te verlaten om zich te wijden aan mantelzorgtaken.

Sluiting Oude Niedorp
Vanwege het vertrek van dr Hageman en logistieke redenen wordt per         1 januari 2017 geen spreekuur meer gedaan aan de Dorpsstraat 34 in Oude Niedorp.

Nieuwsberichten 2016:

Pensionering dr Steenvoorde
Per 1 juli 2016 neemt dr Steenvoorde na 38 jaar afstand van zijn deel van de huisartsenpraktijk. Dr van Beek, neemt het praktijkdeel over vanaf die datum en zal de praktijk voorzetten met dr Hageman. Zij zullen dagelijks aanwezig zijn in de praktijk. Dr Hofkamp blijft zijn werkzaamheden ook als tevoren voortzetten. Er wordt gestreefd op gelijke voet de praktijkorganisatie voort te zetten.