Aan de slag: dit zijn de mogelijkheden

Wij zijn altijd op zoek naar mensen. Want mensen vormen het hart van onze zorg. We geven je graag een inkijkje om een indruk te geven van de verschillende functies bij onze organisatie en aangesloten praktijken.

De huisartsenzorg is volop in ontwikkeling, de afgelopen jaren zijn er verschillende functies bijkomen. Denk bijvoorbeeld aan de praktijkmanager die zich richt op alle werkzaamheden naast de zorg om de huisarts te ontlasten, zoals het voeren van functioneringsgesprekken en het opstellen van een beleidsplan. De physician assistant neemt zelfstandig spreekuren van de huisarts over, doet zelf lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en voert bepaalde medische handelingen uit. We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de mogelijkheden binnen de huisartsenzorg en zetten deze graag voor je op een rij.

Werken in de huisartsenzorg

Omscholen, instromen of direct aan de slag? Onze praktijken hebben grote behoefte aan nieuwe collega’s, nu en in de toekomst. In een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum kun je verschillende beroepen uitoefenen. En leeftijd maakt daarvoor niet uit. Dus of je nu een vervolgopleiding zoekt of wilt omscholen, er is altijd een richting die bij jou past. Wanneer je kiest voor een functie in de huisartsenzorg kom je terecht bij een huisartsenpraktijk, huisartsenpost, gezondheidscentrum of zorggroep. Een zorggroep zoals HKN Huisartsen ondersteunt de huisartsen in de regio op diverse vlakken, waaronder chronische zorg en ouderenzorg.

Meer informatie

(Waarnemend) huisarts

Werken als (waarnemend) huisarts in onze regio betekent filevrij reizen naar je werk. De Kop van Noord-Holland is een prachtige regio om te wonen en werken. Collega’s binnen onze organisatie en praktijken kunnen dat beamen. Een aantal van hen is zelfs verhuisd om dagelijks te kunnen genieten van de stranden, duinen, bossen en leuke steden als Den Helder en Schagen. Ook het veelzijdige Texel met haar mooie natuur behoort tot ons verzorgingsgebied.

Doktersassistent

Als doktersassistent ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Als spil van de praktijk heb je veel eigen verantwoordelijkheid. Je doet administratie- en baliewerkzaamheden, hebt persoonlijk contact met patiënten en je verricht kleine medische handelingen. Een dankbare, dynamische baan met veel afwisseling! – 3 jaar mbo-niveau 4 of 15 maanden omscholingstraject.

Meer informatie

Triagist

Als triagist maakt jij de eerste inschatting over hoeveel spoed er achter een gezondheidsklacht van een patiënt zit. Door vragen te stellen, schets je een goed beeld van de ernst van de klacht: hoe kan deze patiënt het best geholpen worden? Mensen bellen ook ’s avonds of in het weekend naar de huisartsenpost als ze denken dat de klacht niet tot de volgende dag kan wachten. Daarom heb je als triagist ook weekend- en avond/nachtdiensten. Help jij graag anderen en ben je geduldig en communicatief vaardig? Dan is een aanvullende opleiding tot triagist iets voor jou! – korte opleiding MBO-niveau.

Meer informatie

Praktijkondersteuner

Een praktijkondersteuner werkt in een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en werkt zelfstandig onder verantwoordelijkheid van en in overleg met de huisarts. Er zijn twee soorten praktijkondersteuners. Ze hebben beide eigen spreekuren. De praktijkondersteuner somatiek begeleidt en coacht patiënten met chronische (somatische) aandoeningen. De praktijkondersteuner ggz begeleidt en coacht mensen met een psychisch probleem. – (Post) Hbo-opleiding

Meer informatie

Verpleegkundig specialist

Als verpleegkundig specialist AGZ in de huisartsenpraktijk heb je een breed aandachtsgebied. Daarnaast kun je je specialiseren in bijvoorbeeld in hartfalen of dermatologie. Je neemt de medische taken over van een huisarts. Je schrijft recepten voor medicatie uit, en geeft medische voorlichting aan patiënten. Vind jij dat een patiënt een medisch specialist moet zien, dan verwijs je hem of haar door. Als VS GGZ in de huisartsenpraktijk ben je in staat de meer complexe ggz in huisartsenpraktijken te diagnosticeren en te behandelen. Hierdoor is behandeling in ggz-instellingen minder vaak nodig.

Meer informatie

Physician assistant

Als physician assistant (kortweg PA) neem je zelfstandig, volgens geldende richtlijnen en protocollen, medische en medisch-ondersteunende taken van de huisarts over. Je doet zelf lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en voert bepaalde medische handelingen uit. Zo kun je wonden hechten, injecties toedienen of kleine chirurgische ingrepen verrichten. Je schrijft recepten voor medicatie uit, en geeft medische voorlichting aan patiënten. Vind jij dat een patiënt een medisch specialist moet zien, dan verwijs je hem of haar door. Indien nodig overleg je met de huisarts.

Meer informatie

Praktijkmanager

Om een huisartsenpraktijk draaiende te houden, heb je iemand nodig die ervoor zorgt dat de bedrijfsvoering zowel kwalitatief als kwantitatieve helemaal top is. Dat is de praktijkmanager. Jij coördineert de samenhangende bedrijfsprocessen, bewaakt de kwaliteit, de realisatie van doelstellingen en het budget. De operationele leiding is bij de praktijkmanager dan ook in goede handen. Een specifieke opleiding voor de praktijkmanager is er niet, het is een functie op hbo-niveau.

Meer informatie

Meer persoonlijke verhalen

Op de website Mijnbaanindepraktijk.nl lees je meer persoonlijke verhalen.

Vacatures bij HKN

Ben je enthousiast geraakt na het lezen en zien van ervaringen van anderen? Bekijk dan ons vacature-aanbod!

Vacatures bij HKN

Vacatures bij aangesloten praktijken