Organisatie

HKN is een organisatie van en voor huisartsen in de Kop van Noord-Holland. De huisartsencoöperatie, huisartsenpost en ketenzorg zijn verenigd in één organisatie. HKN werd opgericht in 2006 en behartigt de belangen van de aangesloten huisartsen en ondersteunt hen in hun werkzaamheden en de organisatie van hun praktijk. Het betreft zowel de zorg overdag als tijdens avond, nacht en weekend (ANW-zorg) in de gemeenten Hollands Kroon, Texel, Schagen en Den Helder. Het gebied telt circa 150.000 inwoners.

Huisartsencoöperatie

De Coöperatieve Huisartsenorganisatie telt 85 huisartsen (leden) binnen 44 praktijken en wordt geleid door een bestuur van 5 huisartsen. Het bestuur van HKN is erop gericht om de huisarts te ontzorgen en spant zich in voor de continuïteit van de huisartsenzorg in de regio. HKN communiceert met de leden en vertaalt ontwikkelingen binnen de zorg naar gevolgen voor de praktijken. Daarnaast faciliteert en ondersteunt HKN huisartsen bij de praktijkvoering en werkt hierbij samen met andere zorgverleners in de regio.

Geestelijke gezondheidszorg
Samen met Huisartsenorganisatie Noord Kennemerland (HONK) en GGZ Noord-Holland Noord heeft HKN de B.V. Vicino opgericht. Deze dienst is bedoeld voor het verlenen van geestelijke gezondheidszorg vanuit de huisartsenpraktijk.

www.vicino.nl

Holding HKN Huisartsen B.V.

De overige activiteiten die te maken hebben met huisartsenzorg zijn ondergebracht in de holding HKN Huisartsen, een eerstelijnsorganisatie die de aangesloten huisartsen faciliteert en ondersteunt bij de organisatie van zowel spoedzorg als chronische zorg. De holding bestaat uit twee afzonderlijke B.V.’s:  Acute Zorg (huisartsenposten) en Chronische Zorg (de zorggroep). HKN Acute Zorg biedt tijdens de avond-, weekend- en nacht spoedeisende huisartsenzorg vanuit de posten in Schagen, Den Helder en op Texel. HKN Chronische Zorg biedt via zorgprogramma’s geïntegreerde ketenzorg aan chronische patiënten. Tevens werkt HKN samen met HONK en thuiszorgorganisaties aan een toekomstbestendig ouderenprogramma. De afdelingen worden ondersteund door o.a. beleidsmedewerkers en consulenten.

Daarnaast werkt het kantoor vanuit de afdelingen Kwaliteit & Ondersteuning, Financiële Administratie en een Secretariaat. Onder de afdeling Kwaliteit & Ondersteuning vallen de specialisaties Kwaliteitsmanagement, ICT, Scholingen, Personeelszaken en Communicatie.

Directie- en managementteam
Leonie van den Hoek – Directeur
José de Jong – Hoofd Financiële Administratie
Annet Middendorp – Manager Acute Zorg
Femke Beelen – Manager Chronische Zorg
Nathaly Friemèl – Manager Kwaliteit & Ondersteuning

HKN Acute Zorg B.V.
HKN Acute Zorg is een eerstelijnsvoorziening voor spoedeisende huisartsenzorg die zonder verwijzing toegankelijk is voor alle patiënten uit het werkgebied. Er zijn twee locaties: Schagen en Den Helder (spoedpost Noordwest Ziekenhuisgroep). Daarnaast verzorgt de huisartsenpost tijdens ANW-uren de telefonische contacten en agendaplanning voor alle huisartspraktijken op Texel.

HKN Chronische Zorg B.V.
HKN Chronische Zorg is de zorggroep van de huisartsen in de Kop van Noord-Holland en organiseert ketenzorg voor mensen met Diabetes Mellitus type II, COPD of hart- en vaatziekten (al doorgemaakt of verhoogd risico) in de regio. HKN Chronische Zorg ondersteunt de huisartsen, praktijkondersteuners, podotherapeuten, pedicures en diëtisten bij het uitvoeren van de door HKN ingekochte ketenzorgprogramma’s door o.a. praktijkvisitaties, het bevorderen van samenwerking, het bewaken van benchmarkgegevens en het organiseren van scholingen voor zowel zorgverleners als patiënten.

Daarnaast faciliteert HKN Chronische Zorg de aangesloten huisartsenpraktijken op diverse praktijk gerelateerde terreinen. Bijvoorbeeld door programma’s gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl aan te bieden in samenwerking met partners.

Zowel HKN Acute Zorg als Chronische Zorg zijn gecertificeerd volgens de NEN15224 (ISO Zorg & Welzijn). Ook bijna alle praktijken zijn gecertificeerd volgens NEN15224 of andere norm.

HKN Praktijk
Huisartsenpraktijk gevestigd in Anna Paulowna.

Organigram

 

Ik ben op zoek naar informatie over: