Herhaalrecepten aanvragen

Heeft u medicijnen nodig die u langdurig gebruikt en die eerder door uw huisarts zijn voorgeschreven? Dan kunt u online uw herhaalrecepten aanvragen.

Bestel uw herhaalmedicatie wanneer het u uitkomt

Met de app heeft u inzage in uw actuele medicatiegegevens zoals bekend bij uw huisarts. U kunt daarnaast herhaalrecepten aanvragen op een moment dat het u uitkomt. U bent niet afhankelijk van de openingstijden van de praktijk.

Nadat u met succes een bestelling heeft gedaan, krijgt u in uw scherm een bevestiging dat uw aanvraag is verzonden en in behandeling is bij uw huisarts. Wanneer u deze melding krijgt dan is uw bestelling succesvol verstuurd. Heeft u vragen over de status van uw bestelling? Neem dan contact op met uw huisartsenpraktijk.

De HKN Huisartsen app verzorgt de medicatie-aanvraag tussen u en uw huisartspraktijk. Vervolgens wordt in de huisartspraktijk uw medicatie-aanvraag beoordeeld en doorgezet. De apotheek zet de medicatie voor u klaar waarna u het kunt ophalen (of de apotheek bezorgt eventueel). Vaak duurt het 2 werkdagen voordat u de medicatie op kunt halen, echter kan dit verschillen per apotheek. Om er zeker van te zijn dat de medicatie klaar staat, kunt u eventueel contact opnemen met uw apotheek.

Voor alle functionaliteiten in de app geldt: het verschilt per praktijk welke mogelijkheden er aangeboden worden. Vaak worden de online diensten vermeld op de website.