Keer Diabetes2 Om: leefstijl als medicijn

Keer Diabetes2 Om is een programma voor mensen met Diabetes type 2 die medicatie gebruiken. Het programma helpt mensen met deze ziekte zich gezonder en energieker te voelen, met leefstijl als uitgangspunt. Keer Diabetes2 Om richt zich op minder medicatie, betere bloedsuikerwaarden, gewichtsafname en meer gezondheid.

Leefstijl als inzet om diabetes om te keren
Er is steeds meer bewijs dat diabetes type 2 met gerichte leefstijlaanpassingen succesvol kan worden behandeld. Keer Diabetes2 Om zet in op voeding, beweging en ontspanning als medicijn. Onder begeleiding van een gespecialiseerd team, bestaande uit een arts, verpleegkundige, diëtist, coach en kok, werken  deelnemers in zes maanden aan een nieuwe leefstijl. Daarna volgt een uitgebreid nazorgtraject. De huisarts blijft de hoofdbehandelaar. De verandering in leefstijl  zet het omkeerproces in gang, met als gevolg dat patiënten minder of geen medicatie meer nodig hebben.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor mensen met Diabetes Mellitus Type 2 die medicatie gebruiken en die zich gezonder en energieker willen voelen.

Informatie aan aanmelden
Meer informatie over het programma kunt u vinden op de website www.keerdiabetesom.nl. Hierop staat ook vermeld waar de informatiebijeenkomsten worden gehouden en hoe u zich kunt aanmelden.