Roken

Roken schaadt de gezondheid. U heeft het ongetwijfeld al heel vaak gehoord of gelezen. Roken is in Nederland namelijk de belangrijkste oorzaak van vroegtijdig overlijden. Veel mensen vinden het moeilijk om te stoppen met roken. HKN Huisartsen is partner in de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Wij zetten ons actief in om de Kop van Noord-Holland rookvrij te maken.

Doe mee met Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

Voor meer informatie en aanmelden zie onderstaande button.

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn veel zelfhulpmogelijkheden die u kunt aangrijpen indien u wilt stoppen met roken. Wij zetten ze voor u op een rij:

Website Ikstopnu.nl
Op www.ikstopnu.nl vindt u informatie over de werking en risico’s van roken. De website is gemaakt door het Trimbos-instituut in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De inhoud van de site is afgestemd met diverse (ervarings)deskundigen. Ook zijn er feiten en cijfers over tabaksgebruik te vinden en tips ter ondersteuning van stoppen met roken. Informatie over apps vindt u ook op deze website.

Stoppen met Roken zelfhulp
Of u nu de voorkeur heeft een online cursus of kiest voor individuele begeleiding, de website Ikstopnu geeft informatie en biedt tevens een hulpkaart waarmee u een begeleider bij u in de buurt kunt zoeken.

Stoplijn
Medewerkers van de Stoplijn geven advies en informatie over (stoppen met) roken, gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap en verwijzen indien nodig door. Patiënten kunnen gratis bellen en eventueel anoniem, een vraag stellen op telefoonnummer 0900-1995.

Begeleiding door de huisarts of praktijkondersteuner
De meeste huisartsenpraktijken bieden individuele begeleiding bij het stoppen met roken. Voor meer informatie over het begeleidingstraject kunt u terecht bij uw eigen huisartsenpraktijk.

Thuisarts.nl

Wilt of stoppen met roken en wilt u meer informatie? Thuisarts.nl geeft tips en informatie.