Huisartsenpraktijk Texelstroom zoekt huisarts

Den Helder
Uren in overleg

Yes! Het plan werkt! Het offshore model in de huisartsenpraktijk,  zes weken werken, zes weken vrij (of een variant erop). Eerst een like minded collega gezocht en toen vorige zomer gestart (met negen om negen weken). In maart j.l. hebben we onze eerste AIOS verwelkomd die ook op deze manier met één op één inwisselbare hoofdopleiders wordt opgeleid. Dit past niet in de huidige regelgeving, maar de aanhouder wint. Uiteindelijk hebben de RGS, het CGS en de huisartsopleiding ingestemd met een pilot zodat we ook op deze manier kunnen opleiden. Het werken en opleiden in dit model bevalt geweldig. Na vier, zes of negen weken vrij weer volop energie en zin om aan de slag te gaan en na vier, zes of negen weken werken weer zin om een tijdje iets anders te doen. Geen gedoe meer met waarnemers zoeken voor vakanties. Gewoon een frisse out of the box benadering van het huisartsenvak die het wat mij betreft heel aantrekkelijk maakt om praktijkhouder te zijn, te worden of te blijven. Hard nodig in deze tijd!

En toen besloot mijn collega toch een andere weg te kiezen…

Back to the drawing board, met dien verstande dat we nu weten dat het mag, dat het kan, hoe het kan en dat het superleuk is om op deze manier te werken en op te leiden. Bijkomend detail, ook de patiënten bleken erg gecharmeerd van het plan.

Welke enthousiaste huisarts wil het avontuur voortzetten en in een goed georganiseerde opleidingspraktijk in Den Helder 50% komen werken en opleiden, eerst maar eens als waarnemer of in loondienst en op termijn wellicht als mede-praktijkhouder?

Stuur me een bericht als je interesse hebt of meer wilt weten: Rene.h.vandenberg@gmail.com