Huisartsenspoedpost

Contactgegevens Huisartsenspoedpost

Heeft u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend zorg nodig die niet kan wachten tot de volgende dag, bel dan de huisartsenspoedpost. Als het nodig is, sturen we meteen een ambulance of huisarts naar u toe. In andere gevallen vragen we u om even langs te komen. Vaak kunnen onze Triagisten telefonisch een goed advies geven.

Bel voor de huisartsenspoedpost naar telefoonnummer: 0223-670470

Een levensbedreigende situatie?

Bij een levensbedreigende situatie belt u meteen 112.

Twijfelt u of u contact op moet nemen met de huisartsenspoedpost? Doe hier de online check!

 

Veel voorkomende klachten

Heeft u één van de onderstaande klachten? Bekijk de informatie op Thuisarts.nl om te zien wat u zelf kunt doen en wanneer u contact dient op te nemen met de huisartsenspoedpost.

 

Echt alleen voor spoed

Als u ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen dringende huisartsenzorg nodig heeft die niet kan wachten tot het eerstvolgende spreekuur van uw huisarts, kunt u telefonisch contact opnemen met de huisartsenspoedpost Kop van Noord-Holland. Let op: bij levensbedreigende situaties belt u altijd 112.

Openingstijden

De huisartsenspoedpost is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 8.00 uur. Op zaterdag en zondag en op officiële feestdagen is de huisartsenspoedpost 24 uur per dag geopend. U wordt verzocht altijd eerst telefonisch contact op te nemen voor het maken van een afspraak.

Belt u op een moment dat alle lijnen bezet zijn? Dan wordt u in de wachtrij geplaatst. Blijft u in dat geval rustig wachten, want de triagist zal u zo spoedig mogelijk te woord staan. Heeft u zeer dringend hulp nodig? Toetst u dan een 1 en u wordt direct doorgeschakeld naar de spoedlijn.

Triagist heeft geen inzage in uw dossier

Houd er rekening mee dat de triagist geen inzage heeft in uw dossier van uw eigen huisarts. Voor een goede zorgverlening is het hierom van belang dat de triagist tijdens het telefoongesprek aanvullende vragen stelt met betrekking tot uw huidige medicatiegebruik en voorgeschiedenis (belangrijke aandoening/ziektes/allergieën).

Meer informatie over de werkwijze op de huisartsenspoedpost

Toestemming inzage medische gegevens

Uw huisarts en apotheken kunnen belangrijke informatie over uw gezondheid delen met andere zorgaanbieders. Maar zij mogen uw medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor uw behandeling. En alleen als u dat goed vindt. Regel daarom uw toestemming.

Dit kan op 3 manieren

Voordelen

  • Betrouwbare uitwisseling van uw medische gegevens
  • Betere en snellere zorg door betere informatie
  • Veilig en met respect voor uw privacy
  • Volgens de wetgeving van nu en straks
  • Zien wat er uw gegevens gebeurt op Volgjezorg

Lees altijd eerst de folder
Voorlichtingsfolder Volgjezorg

Het Landelijk Schakelpunt (LSP)
Het LSP is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd. Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie bekijken.

Het Landelijk Schakelpunt is verdeeld in regio’s. Uw zorgaanbieders kunnen je medische gegevens alleen binnen uw regio delen en bekijken.

Als u toestemming geeft, melden uw huisarts en apotheken uw burgerservicenummer (BSN) aan bij de verwijsindex van het Landelijk Schakelpunt. Komt u bij een andere zorgaanbieder, dan kan die met uw BSN zoeken in de verwijsindex: welke zorgaanbieders delen welke medische informatie over u? Vervolgens kan die andere zorgaanbieder de gegevens bekijken die hij nodig heeft voor uw behandeling.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit precies werkt.

 

Ik ben op zoek naar informatie over: