Huisartsenspoedpost

/Spoedplein Den Helder

Algemene informatie

In Den Helder hebben Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) de handen ineengeslagen voor efficiëntere spoedzorg. Op het Spoedplein zijn de spoedeisende hulp van Noordwest en de huisartsenspoedpost van HKN volledig geïntegreerd. Een team van huisartsen, SEH-artsen, medisch specialisten, SEH–verpleegkundigen en triagisten werken hier samen, zodat u als patiënt zo snel mogelijk de juiste zorg van de juiste zorgprofessional ontvangt die past bij uw acute medische klacht.

Op het Spoedplein kunnen we u nog beter helpen bij acute klachten. We leggen hieronder uit of en wanneer u hiervan gebruik maakt. Meer informatie leest u in de folder ‘Welkom op het spoedplein, locatie Den Helder’

Bij een levensbedreigende situatie belt u altijd 112. 

Heeft u overdag (maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur) medische zorg nodig?
Bel dan uw eigen huisarts en maak een afspraak.

Heeft u ’s avonds (na 17.00 uur), ’s nachts of in het weekend snel medische zorg nodig?
Kijk dan op de website of de app moetiknaardedokter.nl wat de beste hulp is voor uw medische klacht. Na het invullen van een paar vragen, volgt binnen 1 minuut een advies, bijvoorbeeld ga naar de huisartsenspoedpost (oftewel het Spoedplein) te gaan.

Indien u spoedzorg nodig heeft, belt u het Spoedplein, telefoonnummer 0223 – 670 470.

Wat neemt u mee naar het Spoedplein?
Als u op het Spoedplein komt, meldt u zich bij de balie. U wordt dan ingeschreven. Neemt u mee:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • een overzicht van uw medicijnen
  • uw verzekeringsgegevens

Wachten
In de wachtkamer werken we met een zogenoemd ‘triage-systeem’. Dit is een systeem waarmee we bepalen welke zorg voorrang moet krijgen. Dit gebeurt op basis van de lichamelijke klachten. Hierdoor kan het zijn dat een andere patiënt eerder wordt geholpen dan u. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Eten en drinken in de wachtkamer
Het kan nodig zijn om nuchter te blijven. Dit betekent dat u niets mag eten en drinken. Wacht u daarom met eten en drinken tot de behandeling bekend is.

 

Spoedzorg in de avond-, nacht- of het weekend, bel dan:
Spoedplein Den Helder
0223 - 670 470
Locatie

Hoofdlocatie
Huisduinerweg 3
1782 GZ Den Helder

Apotheekvoorziening

Het Spoedplein verstrekt zelf geen medicijnen. Buiten kantooruren kunt u, afhankelijk van uw woon- of verblijfplaats, voor middelen met of zonder recept terecht bij de dienstapotheek voor spoedeisende gevallen. Deze is gevestigd in Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder op de begane grond, tegenover de Spoedeisende Hulp en naast de huisartsenspoedpost.

 

Spoedapotheek (dienstapotheek)
Huisduinerweg 3
1782 GZ Den Helder
Telefoon: 0223-696317
E-mail: politheek-denhelder@nwz.nl

Openingstijden van 18:00 – 21:45 uur maandag t/m zaterdag, 8:00 – 21:45 uur op zondag. Recepten kunnen tot 21:45 uur worden afgegeven. Na 24.00 uur is er een bezorgdienst uitgevoerd door de regionale spoedapotheek Alkmaar, Hertog Albrechtweg 5a, 1823 DL Alkmaar, tel. 072-5673000.

Klik hier voor actuele informatie

Ik ben op zoek naar informatie over: