Hulp en ondersteuning bij digitale zorgzaken

Samenwerking huisartsen, bibliotheken en Noordwest

De digitale ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel en dat kan best ingewikkeld zijn voor patiënten. Het is belangrijk hier oog voor te hebben en patiënten daarbij te ondersteunen. Daarom hebben de huisartsenverenigingen HONK en HKN, Noordwest, Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken de handen ineen geslagen. Zij werken nauw samen voor ondersteuning van patiënten bij digitale zorg. Zo attenderen de huisartsen en Noordwest met onder andere de folder ‘Ondersteuning bij digitale zorg’ hun patiënten op het cursusaanbod van de bibliotheken.

Ondersteuning bij digitale zorg? Bezoek onze informatiekraam

Medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard en KopGroep Bibliotheken staan samen met medewerkers van patiëntenservice Noordwest met een kraam in Noordwest. Belangstellenden kunnen informatie krijgen over het aanbod ondersteuning bij digitale zorg. De kraam staat op locatie Alkmaar: dinsdag 9 mei, van 9:30 tot 12:30 uur (centrale hal hoofdingang) en op locatie Den Helder: dinsdag 16 mei, van 10:00 tot 13:00 uur (tegenover de winkel).

Informatie ‘ondersteuning bij digitale zorg’  

Hoe kan ik mijn zorgzaken online regelen bij het ziekenhuis en de huisarts? Hoe gebruik ik de DigiD? Waar vind ik mijn medische informatie? Allemaal vragen waarvoor belangstellenden terecht kunnen bij de kraam met informatie over ondersteuning bij digitale zorg. Zo vertellen de bibliotheken over hun aanbod van cursussen en inloopspreekuren en over het gratis lesprogramma ‘Digivitaler’. Een medewerker van patiëntenservice Noordwest beantwoordt vragen over onder andere het patiëntenportaal Mijn Noordwest.