Aanbod externe scholingen

Voor praktijkondersteuners, huisartsen en verpleegkundigen

 

Netwerken Palliatieve Zorg nodigt u uit het het kennissymposium “De successen in de palliatieve zorg-show” dat op locatie plaatsvindt in Theater Cool te Heerhugowaard op dinsdag 14 februari. Hier vindt u de uitnodiging!


De onderwijsagenda van Stichting Langerhans is t/m Q2 openbaar gemaakt!

Op donderdag 15 juni staat weer het grootste diabetesevenement van Nederland gepland. Daar wilt u toch bij zijn? Zo ja; kijkt u dan hier naar alle benodigde informatie over het 19e Langerhanssymposium Diabeteszorg door dik & dun!

Tevens biedt Langerhans diverse webinars aan waarvan de eerstvolgende van 9 februari een aanrader is: Hoe U-prevent te gebruiken in de dagelijkse praktijk? Zie hier voor meer informatie!


De zomereditie van de Nursing Experience is bekend gemaakt! Het verpleegkundige dagje uit vol kennis en plezier wordt georganiseerd op donderdag 29 en vrijdag 30 juni 2023.

Meer informatie


Vereniging Arts en Leefstijl biedt geaccrediteerde scholingen aan voor geïnteresseerde huisartsen in leefstijlgeneeskunde.

Zo vindt van 13 t/m 17 maart 2023 de Arts en Leefstijl Week plaats met als thema “Leefstijl Werkt!” Een midweek lang kunt u zich ‘s avonds van 19.30-21.30 uur en vrijdag van 9.30-13.00 uur laten inspireren door nationale en internationale sprekers. Zo bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en inzichten rond leefstijl en duurzaamheid in de zorg.

Meer informatie over het congres Arts en Leefstijl


E-learning Hartfalen:

De NHG-standaard Hartfalen is op belangrijke punten aangepast. SCEM heeft in samenwerking met de Hartstichting en de Hartvaathag een geaccrediteerde e-learning ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners die praktisch willen werken met de nieuwe standaard.

Heeft u interesse? Kijkt u hier voor meer informatie!


Graag geven wij u een overzicht van alle scholingen die de CAHAG de komende tijd aanbiedt. Scholingen die ontwikkeld zijn en gegeven worden door kaderhuisartsen astma/COPD (i.o.) en /of gespecialiseerde (praktijk)verpleegkundigen. Het zijn onafhankelijke scholingen, gebaseerd op de nieuwste richtlijnen en standaarden. Alle scholingen zijn geaccrediteerd! Door op de scholing te klikken leest u meer over de inhoud en mogelijkheid tot aanmelden.

Safe the date 20 april 2023: CAHAG Conferentie


E-learning ‘Eerste hulp bij diabetisch voetulcus’:
Bij een diabetisch voetulcus gaat het snel van kwaad tot erger. 20.000 Mensen lopen dat risico! De multidisciplinaire NDF-nascholing gaat over tijdige signalering, behandeling en doorverwijzing en de multidisciplinaire benadering die daarvoor nodig is. U leert hoe u als zorgverlener, als team, als netwerk uw bijdrage kunt leveren om er op tijd bij te zijn, de patiënt te betrekken en tijdig door te verwijzen. Om zo amputaties en verlies van kwaliteit van leven te voorkomen.

Meer informatie


Online basistraining beeldbellen

Meer informatie


Goede voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving zijn allemaal opbrengsten van een gezonde leefstijl. Maar wat houdt het precies in? Wat werkt en wat niet? En hoe kunt u dit inzetten in uw klinische praktijk, met en bij uw patiënten? Dat is het thema van het Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer op 31 maart 2023.

Meer informatie