Aanbod externe scholingen

Voor praktijkondersteuners, huisartsen en verpleegkundige

Het Tijdschrift voor praktijkondersteuners  en praktijkverpleegkundigen (TvPO) organiseert samen met NVvPO, V&VN en PVK-POH, het allereerste POH-Jaarcongres!

Als praktijkondersteuner speelt u een belangrijke rol in de zorg voor uw patiënt. Kennis van actuele thema’s en de nieuwste medische inzichten zijn daarbij essentieel. Want hoe kunt u uw werk goed organiseren, voert u een goed gesprek met de patiënt en blijft u op de hoogte van wijzigingen in richtlijnen? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u antwoord tijdens het Jaarcongres POH in de praktijk. Een unieke dag, speciaal voor u als praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige. Tijdens deze volledige verzorgde dag bieden we u vakinhoudelijke kennis over bijvoorbeeld CVRM, ouderengeneeskunde en astma/COPD, maar staan ook thema’s als zorgen voor uwzelf en leefstijlgeneeskunde op het programma.

Meer informatie

________________________________________________________________________________________________

E-learning Hartfalen:

De NHG-standaard Hartfalen is recent op belangrijke punten aangepast. SCEM heeft in samenwerking met de Hartstichting en de Hartvaathag een geaccrediteerde e-learning ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners die praktisch willen werken met de nieuwe standaard.

Heeft u interesse? Kijkt u hier voor meer informatie!

________________________________________________________________________________________________

Nursing organiseert op 11 november 2022 het Congres hart-en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de meest voorkomende oorzaak van overlijden. De komende jaren zullen er – onder andere door vergrijzing – nog veel meer mensen met een hart- of vaatziekte bij komen. Toch is aandacht voor deze belangrijke aandoeningen in de praktijk nog een onderbelicht thema in nascholingen. Daar gaat Nursing verandering in brengen!

Hier leest u meer over het congres.

________________________________________________________________________________________________

Graag geven wij u een overzicht van alle scholingen die de CAHAG het komende half jaar aanbiedt. Scholingen die ontwikkeld zijn en gegeven worden door kaderhuisartsen astma/COPD (i.o.) en /of gespecialiseerde (praktijk)verpleegkundigen. Het zijn onafhankelijke scholingen, gebaseerd op de nieuwste richtlijnen en standaarden. Alle scholingen zijn geaccrediteerd! Door op de scholing te klikken leest u meer over de inhoud en mogelijkheid tot aanmelden.

Datum Scholing Locatie/ Online en Tijd
Maandag  26 september Behandeling van astma stap voor stap Online | 19.30 – 21.00 uur
Dinsdag 4 oktober Online CAHAG Cursusdag Online | 13.30 – 17.00 uur
Woensdag 12 oktober Herziene NHG-standaard astma en kinderen Online | 19.30 – 21.00 uur
Maandag 7 november Fijnstof en invloed op de luchtwegen Online | 19.30 – 21.00 uur
Donderdag 10 november Online CAHAG Cursusdag Online | 19.15 – 21.45 uur
Dinsdag 6 december Behandeling van astma stap voor stap Online | 19.30 – 21.00 uur
Maandelijks CASPIR ONLINE Online/ E-learning
On demand Opfrismodule spirometrie Online/ E-learning
On demand Longaanval (REDUX) Online/ E-learning
20 april 2023 CAHAG Conferentie meer informatie en locatie volgt

________________________________________________________________________________________________

E-learning ‘Eerste hulp bij diabetisch voetulcus’:
Bij een diabetisch voetulcus gaat het snel van kwaad tot erger. 20.000 Mensen lopen dat risico! De multidisciplinaire NDF-nascholing gaat over tijdige signalering, behandeling en doorverwijzing en de multidisciplinaire benadering die daarvoor nodig is. U leert hoe u als zorgverlener, als team, als netwerk uw bijdrage kunt leveren om er op tijd bij te zijn, de patiënt te betrekken en tijdig door te verwijzen. Om zo amputaties en verlies van kwaliteit van leven te voorkomen.

Meer informatie 


Online scholing aangeboden door Langerhans: Thema-avond 2022 ‘Diabetes & risico’s, de puntjes op de juiste i’:
Met het verschijnen van de nieuwe NHG-standaard Diabetes Mellitus type 2 is duidelijk dat we echt maatwerk moeten leveren in de eerste lijn. In de nieuwe Thema-avond 2022 zet Langerhans samen met u, aan de hand van casuïstiek, de puntjes op de juiste i.
Hoe maakt u nu in de praktijk onderscheid in behandelkeuzes voor uw patiënten met diabetes type 2? Welke keus maakt u: gaat het om het HbA1c of juist bloeddruk en cholesterol? Moet u vooral kijken naar risico of naar lifetime winst? En wat te doen als u wel wilt maar de patiënt niet?

Meer informatie over de Thema-avond 2022 leest u hier!


Nationale Diabetes Dag in al z’n dimensies

Niet omdat het moet…maar omdat we blij zijn dat het kan!

In het voorjaar zijn we met z’n allen voorzichtig uit onze schulp gekropen, blij dat we elkaar weer konden ontmoeten. Bijvoorbeeld op een congres als Nationale Diabetes Dag. Twee jaar geleden gingen we noodgedwongen online, een prima oplossing, met zo’n 900 deelnemers en hoog gewaardeerd. Maar voor NDD 2022 gaan we op vrijdag 11 november weer voor de totaalbeleving: ontmoeten, delen en samen leren.

Meer over de Nationale Diabetes Dag


Symposium Netwerk Longen

Na de zomervakantie staat een symposium gepland, georganiseerd door het Netwerk Longen. Als netwerk streven we naar een optimale multidisciplinaire samenwerking rondom de longpatiënt. Het symposium is bedoeld om informatie uit te wisselen binnen het netwerk en na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en contacten te versterken onder het genot van een borrel.

Het symposium zal gehouden worden op 13 oktober 2022 van 17.00-18.30 uur in de Pieter van Foreestzaal van het NWZ.

Op het symposium zal vanuit ons eigen netwerk oefentherapeute Simone van der Meer spreken over mucusklaring met een korte inleiding in ademdysregulatie en een longverpleegkundige zal ons bijpraten over de nieuwe longmedicatie en inhalatietechnieken. Vanuit zijn expertise op het gebied van hoesten zal longarts dr. de Hoog hierbij ook aanwezig zijn namens de longartsen.

Klik hier om je aan te melden


Online basistraining beeldbellen

Meer informatie


Goede voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving zijn allemaal opbrengsten van een gezonde leefstijl. Maar wat houdt het precies in? Wat werkt en wat niet? En hoe kunt u dit inzetten in uw klinische praktijk, met en bij uw patiënten? Dat is het thema van het Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer.

Meer informatie


Vereniging Arts en Leefstijl biedt geaccrediteerde scholingen aan voor geïnteresseerden huisartsen in leefstijlgeneeskunde

Meer informatie