Aanbod externe scholingen

Voor praktijkondersteuners, huisartsen en verpleegkundigen


De onderwijsagenda van Stichting Langerhans is openbaar gemaakt!

 


Vereniging Arts en Leefstijl biedt geaccrediteerde scholingen aan voor geïnteresseerde huisartsen in leefstijlgeneeskunde.


E-learning Hartfalen:

De NHG-standaard Hartfalen is op belangrijke punten aangepast. SCEM heeft in samenwerking met de Hartstichting en de Hartvaathag een geaccrediteerde e-learning ontwikkeld voor huisartsen en praktijkondersteuners die praktisch willen werken met de nieuwe standaard.

Heeft u interesse? Kijkt u hier voor meer informatie!


Graag geven wij u een overzicht van alle scholingen die de CAHAG de komende tijd aanbiedt. Scholingen die ontwikkeld zijn en gegeven worden door kaderhuisartsen astma/COPD (i.o.) en /of gespecialiseerde (praktijk)verpleegkundigen. Het zijn onafhankelijke scholingen, gebaseerd op de nieuwste richtlijnen en standaarden. Alle scholingen zijn geaccrediteerd! Door op de scholing te klikken leest u meer over de inhoud en mogelijkheid tot aanmelden.


E-learning ‘Eerste hulp bij diabetisch voetulcus’:
Bij een diabetisch voetulcus gaat het snel van kwaad tot erger. 20.000 Mensen lopen dat risico! De multidisciplinaire NDF-nascholing gaat over tijdige signalering, behandeling en doorverwijzing en de multidisciplinaire benadering die daarvoor nodig is. U leert hoe u als zorgverlener, als team, als netwerk uw bijdrage kunt leveren om er op tijd bij te zijn, de patiënt te betrekken en tijdig door te verwijzen. Om zo amputaties en verlies van kwaliteit van leven te voorkomen.

Meer informatie


Online basistraining beeldbellen

Meer informatie


Goede voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving zijn allemaal opbrengsten van een gezonde leefstijl. Maar wat houdt het precies in? Wat werkt en wat niet? En hoe kunt u dit inzetten in uw klinische praktijk, met en bij uw patiënten? Dat is het thema van het Congres Leefstijlgeneeskunde in de spreekkamer op 15 september 2023.

Meer informatie


K-EET Noord-Holland – Netwerkbijeenkomst Eetstoornissen

Heb je als (ervaringsdeskundig) professional in Noord Holland wel eens te maken met kinderen en jongeren met eetproblematiek?
Wil je er meer over weten in jouw regio, wil je andere professionals beter kunnen vinden en meer met elkaar samenwerken?
Kom dan naar de netwerkbijeenkomst op 20 september (18.30 – 21.30 uur)! De locatie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Nieuwsgierig? Schrijf je nu in via https://forms.office.com/e/RN6QLvg8Nj of mail marlies@brighthives.com


20ste Regiosymposium Noord-Holland Noord – Ouderenzorg

Tijdens het symposium zullen gerenommeerde sprekers, zoals Ester Bertholet, Kitty de Jong en Marije Holstege, waardevolle inzichten delen over actuele onderwerpen binnen de ouderenzorg, met de nadruk op de toekomst van de ouderengeneeskunde. Het evenement biedt u waardevolle informatie, praktische inzichten en de mogelijkheid om te verbinden met gelijkgestemde professionals in de ouderenzorg.

Doelgroep: specialisten ouderengeneeskunde, (huis)artsen, verpleegkundig specialisten en physician assitants werkzaam binnen de ouderengeneeskunde

Datum: 6 oktober 2023

Locatie: Museum Broeker Veiling – Broek op Langedijk

Informatie en inschrijven: Regiosymposium Noord-Holland Noord 2023


Online symposium zorgprofessionals Ouderenzorg

Bent u zorgprofessional van thuiswonende cliënten met verpleging, verzorging en begeleiding? Wilt u meer weten over hoe de Wet langdurige zorg werkt en wat de voordelen zijn? Dan nodigt het VGZ Zorgkantoor u graag uit voor het online symposium op 10 oktober van 14.00 – 16.00 uur. Het symposium wordt georganiseerd door het VGZ Zorgkantoor met het CIZ en zorgaanbieder WelThuis als gastsprekers.

Doelgroep: wijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners ouderenzorg, casemanagers dementie, OCO’s en mantelzorgmakelaars.
Informatie en inschrijven: Online symposium voor zorgprofessionals uit de sector V&V (vgz-zorgkantoren.nl)


NAH-keten: Netwerkbijeenkomsten Den Helder en Alkmaar

NAH-keten netwerkbijeenkomsten staan in het teken van inspirerende en boeiende ervaringsverhalen, kennis uitwisselen en kennismaken.

Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die werkzaam is in de NAH-keten waaronder WMO-consulten, huisartsen, logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders en thuiszorgmedewerkers e.a.

U kunt een keuze maken uit een van de onderstaande locaties:


Jaarcongres POH in de Praktijk

Ouderenzorg, multiproblematiek en leefstijlgeneeskunde. Het werk als praktijkondersteuner is veelzijdig, maar ook uitdagend. Tijdens het eerste Jaarcongres POH in de Praktijk komt aan onder andere aan de orde hoe hoe je het werk optimaal kunt organiseren, effectieve gesprekken kunt voeren met patiënten en op de hoogte kunt blijven van de laatste richtlijnen.

Doelgroep: praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen

Datum: 3 november 2023

Locatie: Van der Valk Utrecht

Informatie en inschrijven: Jaarcongres POH in de praktijk – TvPO