Oplossingsgericht werken voor dokters- en apothekersassistenten - HKN Huisartsen

 • Datum Tijdstip
  24 september 2024 18:00 uur - 21:00 uur
  14 oktober 2024 18:00 uur - 21:00 uur
 • Locatie: HKN Huisartsen
 • Adres: Grotewallerweg 1, 1742 NM Schagen
 • Beroepsgroepen: Apothekersassistent, doktersassistent
 • Accreditatie:

  6 punten voor doktersassistenten

 • Docenten / sprekers:

  Pieter Jansen

  Huisarts, trainer en oprichter van Gezondhuizen

Informatie

Sluit aan bij de beleefwereld van de patiënt, luister goed en weet hoe je vanuit empathie samen met de patiënt kunt werken aan een passende oplossing. Vanuit de principes van gastvrijheid (‘hospitality’) laat je mensen zich oprecht welkom voelen door een patiëntgerichte en duidelijke communicatie. De training Oplossingsgericht werken gaat uit van wat de patiënt wil en nodig heeft. Iets wat goed van pas komt binnen elke praktijk!

Voor dokters- en apothekersassistenten heeft deze training veel toegevoegde waarde voor hun patiëntencontact. Een deel van de training gaat over het oplossingsgericht werken zoals de huisarts en de praktijkondersteuners dat toepassen in de huisartsenpraktijk en een deel gaat over oplossingsgericht werken in dienstverlenende organisaties met aandacht voor de kracht van gastvrijheid. Dit sluit goed aan bij de werkzaamheden en belevingswereld van praktijkassistenten. De training bestaat uit een combinatie van theorie, oefenen in kleine groepjes en voorbeelden uit de praktijk én is gebaseerd op het boek ‘De Kracht van hospitality. Een nieuw concept in organisaties’ van Bannink, Kuiper en Eylen.

Extra informatie

Het oplossingsgericht werken is een aanvulling op het medische model, maar heeft een ander vertrekpunt; de patiënt/cliënt bepaalt wat zijn vraag is. De hulpverlener sluit aan bij de vraag van de patiënt en helpt hem zoeken naar mogelijkheden om de gewenste situatie te bereiken. De focus ligt dus op de gewenste toekomst. De professional geeft geen adviezen, maar stelt vragen aan de patiënt/cliënt. Zij zijn namelijk experts van hun eigen leven, de professional is expert in het samen construeren van oplossingen door het stellen van vragen. Onderzoek wijst uit dat de oplossingsgerichte aanpak minder tijd kost dan de probleemgerichte aanpak, dat het de autonomie van patiënten goed waarborgt en dat er minder burn-out is bij behandelaars.

PersoonsgegevensU meldt zich aan voor de volgende cursus